Przykładowy
jadłospis
jadłospis
Śniadanie
|
Obiad
|
Podwieczorek
|
I. zupa mleczna z kaszą manną,
chleb z masłem, pastą twarogowo - pomidorową ze szczypiorkiem,
II. jabłko, herbata owocowa |
zupa szpinakowa z jajkiem, kurczak siekany w
potrawce, ziemniaki puree, surówka z kapusty i czarnej rzepy, marchewka
gotowana z groszkiem, kompot jagodowo - jabłkowy
|
kisiel z wiśniami, wafelek śmietankowy
|
I. zupa mleczna z płatkami
ryżowymi, chleb razowy z pastą z wątróbki, ogórkiem kiszonym i ze
szczypiorkiem
II. gruszka, sok marakuja - marchew |
zupa ziemniaczana z makaronem i zieleniną, ryba w
sosie greckim, ziemniaki z koperkiem, kompot wiśniowy
|
deser twarogowo - owocowy, czekolada do picia
|
I. zupa mleczna z kaszką
kukurydzianą, bułka z masłem, serem żółtym i papryką
II. napój jogurtowo - truskawkowy |
zupa jarzynowa z brukselką, kiełbaski czosnkowe w
sosie koperkowym, ziemniaki, buraczki zasmażane, mizeria ze śmietaną i
szczypiorkiem, kompot wieloowocowy
|
ciasto biszkoptowe Zebra, bawarka
|
I. zupa mleczna z płatkami
owsianymi, kanapka z polędwicą sopocką, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem
II. jabłko, sok malinowy |
zupa grochowa z szynką wędzoną, naleśniki z kremem
serowo - waniliowym, kompot z aronii i jabłek
|
mus owocowy z kawałkami brzoskwiń, krakersy
|
I. zupa mleczna z zacierką,kanapka
z tuńczykiem i szczypiorkiem
II. gruszka, napój ziołowo - miodowy |
barszcz czerwony z jajkiem, pulpet z indyka
nadziewany wątróbką, ziemniki, surówka z marchwii i ananasa, jarzynka
kalafiorowo - brokułowa z masłem i tartą bułką, cytrynada
|
puding z "uśmiechem" pomarańczowym
|
I. zupa mleczna z płatkami
"musli", chleb z masłem, pastą serowo - jajeczną ze szczypiorkiem
II. sok marchwiowo - morelowy |
zupa kalafiorowo - koperkowa, gulasz ze schabu,
kasza, fasolka szparagowa zielona z masłem i bułką tartą, surówka z kiszonej
kapusty, kompot malinowy
|
banany w cieście, herbata z cytryną
|
I. zupa mleczna z lanymi kluskami,
bułka maślana z dżemem
II. jabłko, sok pomarańczowy |
zupa ogórkowa z ryżem, królik duszony w sosie
śmietankowo - czosnkowym, ziemniaki purre, buraczki zasmażane, surówka
wiedeńska, kompot z czerwonej porzeczki
|
deser "kolorowy tygrysek", napój
grejfrutowy
|
I. zupa mleczna z płatkami
jęczmiennymi, chleb z masłem, pastą twarogowo - śledziową
II. sok bobo frut - egzotyczny |
zupa z cukinii i zielonego groszku, gołąbki z
kapusty włoskiej z mięsem i ryżem w sosie jarzynowo - pomidorowym, kompot
śliwkowy
|
budyń marmurkowy, biszkopciki
|
I. zupa mleczna z płatkami
cynamonowo - kukurydzianymi, chleb razowy z masłem, pasztetem drobiowo -
jarzynowym, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem
II. gruszka, napój miętowo - jabłkowy |
zupa pomidorowa z ryżem, kotlet z jajka, sos
chrzanowy, ziemniaki z koperkiem, szpinak ze śmietaną, surówka z selera i
brzoskwiń, kompot z owoców mieszanych
|
kanapka z masłem zielonym, szynką i pomidorem,
herbata z sokiem
|
I. zupa mleczna - budyniowa, chleb
z masłem, rzodkiewką i szczypiorkiem
II. jabłko, sok marchwiowo - brzoskwiniowy |
krupnik z zieleniną, zrazik z cielęciny faszerowany
pieczarkami i serem, sos porowy, ziemniaki purre, surówka z kapusty czerwonej
z papryką, bukiet jarzyn, kompot truskawkowy
|
mleczko karmelowe z musem owocowym
|
Poniedziałek
Śniadanie: ryż na mleku, pieczywo, wędlina z
pomidorem, herbata z cytryną
Obiad : zupa jarzynowa z makaronem i
zieloną pietruszką, panierowany filet z kurczaka, brukselka, ziemniaki, kompot
podwieczorek: drożdżówka, jabłko, herbata
Wtorek
Śniadanie: grysik, ser żółty z ogórkiem
kiszonym, pieczywo z masłem, herbata
Obiad: barszcz biały z ziemniakami, filet
z kurczaka, pomidory, kasza jęczmienna," kubuś"
Podwieczorek:
pieczywo,
jajko gotowane ze szczypiorkiem, herbata
Środa
Śniadanie: makaron na mleku, pieczywo, parówka,
herbata
Obiad: pieczarkowa z lanym ciastem,
pulpety w sosie koperkowym, buraki, ziemniami, kompot
Podwieczorek: deser twarożkowy o smaku truskawkowym
z tartą czekoladą, herbatniki
Czwartek
Śniadanie: grysik, pieczywo, szynka,
szczypiorek, herbata
Obiad: pomidorowa z makaronem- "
literkami", kotlet schabowy, kapusta biała gotowana, ziemniaki,"
kubuś"
Podwieczorek: kisiel owocowy z brzoskwiniami, banany,
chrupki kukurydziane
Piątek
Śniadanie: ryż na mleku, pieczywo, twarożek z
rybą w oleju, herbata z sokiem
Obiad: koperkowa z ryżem, ryba gotowana,
marchewka z groszkiem, ziemniaki, kompot
Podwieczorek:jogurt owocowy- " Bakuś",
biszkopty- "Petitki"
poniedziałek
I śniadanie:
kasza manna
na mleku , kanapka z pieczywa mieszanego z pastą z twarożka z zielenina,
pomidor, herbata.II śniadanie: sok owocowy , banan.Obiad: zupa
szpinakowa z ziemniakami ,potrawka z indyka, ryż, surówka z selera i jabłka,
kompot.Podwieczorek: mus z jabłek i serka, herbatka owocowa
wtorek
I śniadanie: owsianka na mleku, kanapka pieczywa
mieszanego z wędliną, papryka, herbata.II śniadanie: sok owocowy ,
jabłko. Obiad: zupa neapolitańska, kotlety jajeczne, ziemianki, marchew
oprószana, ogórek kiszony , kompot.Podwieczorek: kisiel z twarożkiem,
herbatka rumiankowa.
środa
I śniadanie: ryż na mleku, kanapka z pieczywa
mieszanego z pastą jajeczna, rzodkiewka, herbata. II śniadanie: sok
owocowy , banan.
Obiad: ogórkowa z makaronem gwiazdki, gulasz z kurczaka z jarzynami, kasza, sałatka z pomidora, kompot. Podwieczorek: koktajl owocowy, biszkopt., herbatka rumiankowa.
Obiad: ogórkowa z makaronem gwiazdki, gulasz z kurczaka z jarzynami, kasza, sałatka z pomidora, kompot. Podwieczorek: koktajl owocowy, biszkopt., herbatka rumiankowa.
czwartek
I śniadanie:
płatki
kukurydziane na mleku , kanapka z pieczywa mieszanego z żółtym serem, ogórek
kiszony, herbata. II śniadanie: sok owocowy , mandarynka. Obiad:
ziemniaczanka, gołąbki z sosem pomidorowym, surówka z marchwi i jabłka, kompot.Podwieczorek:
rogalik z dżemem, herbata z mlekiem
piątek
I śniadanie: Kawa zbożowa na mleku , kanapka z
wędliną, sałatka jarzynowa. II śniadanie: sok owocowy, banan.Obiad:
Pomidorowa z ryżem, pulpety rybne w sosie koperkowym, ziemniaki, buraczki na
ciepło, mizeria, kompot.Podwieczorek: budyń waniliowy z syropem
malinowym, herbatka ziołowa.
Przykład jadłospisu wiosennego
Poniedziałek
Śniadanie -bułka grahamka z masłem, twarożek biały z szczypiorkiem i rzodkiewką lub kiełkami rzodkiewki,
Kawa zbożowa z miodem.
Obiad- zupa- botwinka z ziemniakami, II danie – ryż brązowy z potrawką z kurczaka i warzywami, surówka z kapusty pekińskiej i marchewki,.
Kompot porzeczkowy
Podwieczorek – jabłko, wafle wielozbożowe z masłem i miodem.
Herbata owocowa
Wtorek
Śniadanie – bułka wieloziarnista z masłem, szynką, rzodkiewką i sałatą.
Herbatka rumiankowa z miodem
Obiad – zupa – żurek z mięsem i ziemniakami, II danie – makaron z pełnego ziarna z szpinakiem i pestkami z dyni, polane oliwą z oliwek i serem
Czysta woda
Podwieczorek – ciasto z rabarbarem, porzeczki
Herbatka ziołowa: melisa z gruszką
Śniadanie – bułka wieloziarnista z masłem, szynką, rzodkiewką i sałatą.
Herbatka rumiankowa z miodem
Obiad – zupa – żurek z mięsem i ziemniakami, II danie – makaron z pełnego ziarna z szpinakiem i pestkami z dyni, polane oliwą z oliwek i serem
Czysta woda
Podwieczorek – ciasto z rabarbarem, porzeczki
Herbatka ziołowa: melisa z gruszką
Środa
Śniadanie – owsianka z płatków naturalnych gotowana na wodzie z płatkami migdałowymi i rodzynkami, sezamem, jogurt naturalny.
Herbata -Rooibos
Obiad – zupa – kapuśniak z ziemniakami, II danie – ziemniaki, ryba smażona w panierce, surówka z kiszonych ogórków z jabłkiem i oliwką
Kompot wiśniowy
Podwieczorek – budyń z kaszy jaglanej polane sokiem owocowymi i owocami,
Czysta woda
Śniadanie – owsianka z płatków naturalnych gotowana na wodzie z płatkami migdałowymi i rodzynkami, sezamem, jogurt naturalny.
Herbata -Rooibos
Obiad – zupa – kapuśniak z ziemniakami, II danie – ziemniaki, ryba smażona w panierce, surówka z kiszonych ogórków z jabłkiem i oliwką
Kompot wiśniowy
Podwieczorek – budyń z kaszy jaglanej polane sokiem owocowymi i owocami,
Czysta woda
Czwartek
Śniadanie – chleb mieszany słonecznikowy z masłem i pastą z jajka i szczypiorku , posypane gomasio, zielona sałata
naturalne kakao
Obiad – zupa- wielowarzywna , II danie – kasza jęczmienna z masłem, mięso duszone w ziołach, surówki
Czysta woda
Podwieczorek – bułeczki orkiszowe z serem białym i powidłami, porzeczki
Herbata owocowa
Śniadanie – chleb mieszany słonecznikowy z masłem i pastą z jajka i szczypiorku , posypane gomasio, zielona sałata
naturalne kakao
Obiad – zupa- wielowarzywna , II danie – kasza jęczmienna z masłem, mięso duszone w ziołach, surówki
Czysta woda
Podwieczorek – bułeczki orkiszowe z serem białym i powidłami, porzeczki
Herbata owocowa
Piątek
Śniadanie – kasza jaglana z płatkami migdałowymi, rodzynkami i jabłkiem.
Herbata z dzikiej róży.
Obiad – zupa- zupa z soczewicy, II danie- ryż brązowy, pulpety z ryb z sosem, gotowane warzywa: brokuła, surówka z marchwi
Herbata z cytryną
Podwieczorek – sezamki, jabłko
Herbata owocowo- ziołowa.
Śniadanie – kasza jaglana z płatkami migdałowymi, rodzynkami i jabłkiem.
Herbata z dzikiej róży.
Obiad – zupa- zupa z soczewicy, II danie- ryż brązowy, pulpety z ryb z sosem, gotowane warzywa: brokuła, surówka z marchwi
Herbata z cytryną
Podwieczorek – sezamki, jabłko
Herbata owocowo- ziołowa.
Przykład jadłospisu letniego
Poniedziałek
Śniadanie- bułka wielozbożowa z masłem, sałatą, szynką i pomidorem
Kawa zbożowa
Obiad – zupa krem z zielnego groszku z grzankami, II danie- placuszki z cukinii na ostro, zestaw surówek,
Kompot wiśniowy
Podwieczorek – owoce ( truskawki, jagody, maliny) z bitą śmietaną, chrupki kukurydziane
Herbata ziołowa – melisa
Śniadanie- bułka wielozbożowa z masłem, sałatą, szynką i pomidorem
Kawa zbożowa
Obiad – zupa krem z zielnego groszku z grzankami, II danie- placuszki z cukinii na ostro, zestaw surówek,
Kompot wiśniowy
Podwieczorek – owoce ( truskawki, jagody, maliny) z bitą śmietaną, chrupki kukurydziane
Herbata ziołowa – melisa
Wtorek
Śniadanie- kasza jaglana z truskawkami, polana jogurtem naturalnym i posypana cukrem trzcinowym
Herbata malinowa
Obiad- zupa barszczyk czerwony z ziemniakami, II danie- kasza jęczmienna, pulpety mięsne z sosem koperkowym, brokuła z bułką
Kompot z truskawek
Podwieczorek – ciasteczka owsiane, sok marchewkowo - jabłkowy
Śniadanie- kasza jaglana z truskawkami, polana jogurtem naturalnym i posypana cukrem trzcinowym
Herbata malinowa
Obiad- zupa barszczyk czerwony z ziemniakami, II danie- kasza jęczmienna, pulpety mięsne z sosem koperkowym, brokuła z bułką
Kompot z truskawek
Podwieczorek – ciasteczka owsiane, sok marchewkowo - jabłkowy
Środa
Śniadanie – chleb razowy z masłem, serkiem białym, pomidorem, szczypiorkiem, sałata,
Herba rumiankowa z miodem
Obiad - zupa – zupa- ogórkowa z kaszą jaglaną i ziemniakami, II danie -ryż brązowy z rybą po grecku, Kompot porzeczkowy
Podwieczorek -knedle z śliwkami masłem i melasą
Czyta woda
Śniadanie – chleb razowy z masłem, serkiem białym, pomidorem, szczypiorkiem, sałata,
Herba rumiankowa z miodem
Obiad - zupa – zupa- ogórkowa z kaszą jaglaną i ziemniakami, II danie -ryż brązowy z rybą po grecku, Kompot porzeczkowy
Podwieczorek -knedle z śliwkami masłem i melasą
Czyta woda
Czwartek
Śniadanie – owsianka na wodzie z jabłkiem i rodzynkami, sezamem, migdałami, jogurt naturalny,
Herbata Rooibos
Obiad – zupa wielowarzywna, II danie – ziemniaki, kotlety mielone ( lub kotlety z fasoli), surówka z marchwi i jabłka
Kompot śliwkowy
Podwieczorek – sałatka owocowa i nasionami, talarki ryżowe
Herbata ziołowo – owocowa
Śniadanie – owsianka na wodzie z jabłkiem i rodzynkami, sezamem, migdałami, jogurt naturalny,
Herbata Rooibos
Obiad – zupa wielowarzywna, II danie – ziemniaki, kotlety mielone ( lub kotlety z fasoli), surówka z marchwi i jabłka
Kompot śliwkowy
Podwieczorek – sałatka owocowa i nasionami, talarki ryżowe
Herbata ziołowo – owocowa
Piątek
Śniadanie – bułka grahamka z masłem z makrelą ogórkiem, pomidorem.
Kawa zbożowa
Obiad – zupa – zupa warzywna z fasolką szparagową, II danie- leczo warzywne z makaronem z pełnego ziarna
woda
Podwieczorek – tatara z truskawkami na cieście z mąki pszennej razowej
Sok marchewkowo- jabłkowy
Śniadanie – bułka grahamka z masłem z makrelą ogórkiem, pomidorem.
Kawa zbożowa
Obiad – zupa – zupa warzywna z fasolką szparagową, II danie- leczo warzywne z makaronem z pełnego ziarna
woda
Podwieczorek – tatara z truskawkami na cieście z mąki pszennej razowej
Sok marchewkowo- jabłkowy
Przykład jadłospisu na okres jesienny
Poniedziałek
Śniadanie- owsianka z daktylami, siemieniem lnianym, gruszką i cynamonem, jogurt naturalny,
Herbata korzenna
Obiad – rosół z makaronem, II danie kasza gryczana, kotlety z selera korzennego w panierce sezamowej, zestaw surówek
Kompot jabłkowy z cynamonem
Podwieczorek
Sałatka owocowa, talarki ryżowe
Czysta woda ciepła
Wtorek
Śniadanie – bułka z ziarnami, szynka z indyka, pomidor, szczypiorek
kakao z cynamonem
Obiad – zupa – warzywna z kalafiorem, II danie pierogi z mięsem, , zestaw surówek
kompot śliwkowy
Podwieczorek
Szarlotka na cieście razowym z cynamonem
Herbata z cytryną
Śniadanie – bułka z ziarnami, szynka z indyka, pomidor, szczypiorek
kakao z cynamonem
Obiad – zupa – warzywna z kalafiorem, II danie pierogi z mięsem, , zestaw surówek
kompot śliwkowy
Podwieczorek
Szarlotka na cieście razowym z cynamonem
Herbata z cytryną
Środa
Śniadanie – kasza orkiszowa z bakaliami, jogurt naturalny
Herbata imbirowa z melasą
Obiad – zupa koperkowa z makaronem gryczanym, ryba pieczona z masłem czosnkowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej papryki i jabłka z oliwką
Kompot z suszonych owoców
Podwieczorek- kuleczki bakaliowo-kokosowe, jabłko
Herbata ziołowa
Śniadanie – kasza orkiszowa z bakaliami, jogurt naturalny
Herbata imbirowa z melasą
Obiad – zupa koperkowa z makaronem gryczanym, ryba pieczona z masłem czosnkowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej papryki i jabłka z oliwką
Kompot z suszonych owoców
Podwieczorek- kuleczki bakaliowo-kokosowe, jabłko
Herbata ziołowa
Czwartek
Śniadanie-
bułka graham z pastą z cieciorki i pomidorem, bazylią
Herbata z
dzikiej róży
Obiad – zupa
z dyni i serem II danie – łazanki z kapustą i mięsem
Kompot z aronii
Podwieczorek- bakalie ( rodzynki, daktyle, morele, pestki z dyni, słonecznik) chrupki kukurydziane
Czysta woda
Kompot z aronii
Podwieczorek- bakalie ( rodzynki, daktyle, morele, pestki z dyni, słonecznik) chrupki kukurydziane
Czysta woda
Piątek
Śniadanie – bułka z ziarnami z serem białym z ziołami, pomidorem,
Herbata Rooibos
Obiad – zupa brokułowa krem z grzankami, II danie- papryki nadziewane różnymi z zbożami w sosie pomidorowym, surówki
kompot
Podwieczorek
bułeczka orkiszowa z serem białym i powidłami śliwkowymi z cynamonem
Herbata malinowa.
Śniadanie – bułka z ziarnami z serem białym z ziołami, pomidorem,
Herbata Rooibos
Obiad – zupa brokułowa krem z grzankami, II danie- papryki nadziewane różnymi z zbożami w sosie pomidorowym, surówki
kompot
Podwieczorek
bułeczka orkiszowa z serem białym i powidłami śliwkowymi z cynamonem
Herbata malinowa.
Przykład jadłospisu na okres zimowy
Poniedziałek
Śniadanie – owsianka z płatków naturalnych gotowana na wodzie z rodzynkami, ziarnem słonecznika, suszonymi morelami, pokrojonym jabłkiem z dodatkiem cynamonu.
Herbata owocowa z dzikiej róży.
Obiad- zupa selerowa krem z grzankami, II danie- kasza gryczana, buraczki na ciepło, surówka, schab pieczony w sosie własnym
Kompot z śliwek z cynamonem
Podwieczorek- jabłko pieczone nadziewane powidłami z cynamonem i goździkami, posypane płatkami migdałowymi i jogurtem, chrupki
Wtorek
Śniadanie – chleb mieszany słonecznikowy, pasta z makreli i serka białego, szczypiorkiem, ogórek kiszony
Herbata tymiankowa
Obiad- zupa -krem z ciecierzycy z grzankami, II danie: pierogi z kaszą gryczaną, cebulką duszoną i serkiem feta lub z szpinakiem, surówki
melisa
Podwieczorek – wafle ryżowe z masłem i miodem, suszone owoce ( rodzynki, żurawina, morele) herbata malinowa
Śniadanie – chleb mieszany słonecznikowy, pasta z makreli i serka białego, szczypiorkiem, ogórek kiszony
Herbata tymiankowa
Obiad- zupa -krem z ciecierzycy z grzankami, II danie: pierogi z kaszą gryczaną, cebulką duszoną i serkiem feta lub z szpinakiem, surówki
melisa
Podwieczorek – wafle ryżowe z masłem i miodem, suszone owoce ( rodzynki, żurawina, morele) herbata malinowa
Środa
Śniadanie – kasza jaglana z płatkami migdałowymi i suszonymi śliwkami gotowana na wodzie na gęsto z dodatkiem jogurtu naturalnego
Herbata-Rooibos
Obiad -barszcz ukraiński, II danie ryż brązowy, kotlety z piersi kurczaka obtoczone w ziarnie sezamu, kiszony ogórek, surówka
kompot z suszonych owoców
Podwieczorek: gruszka gotowana w sosie cynamonowo- waniliowym, polana gorącą gorzką czekoladą, Herbata ziołowa – melisa
Śniadanie – kasza jaglana z płatkami migdałowymi i suszonymi śliwkami gotowana na wodzie na gęsto z dodatkiem jogurtu naturalnego
Herbata-Rooibos
Obiad -barszcz ukraiński, II danie ryż brązowy, kotlety z piersi kurczaka obtoczone w ziarnie sezamu, kiszony ogórek, surówka
kompot z suszonych owoców
Podwieczorek: gruszka gotowana w sosie cynamonowo- waniliowym, polana gorącą gorzką czekoladą, Herbata ziołowa – melisa
Czwartek
Śniadanie- bułka razowa z ziarnami z masłem, szynka, kiszony ogórek
Kawa zbożowa.
Obiad- zupa-krupnik z mięsem i kaszą jęczmienną,, II danie ziemniaki z koperkiem, kotlety z fasoli, gotowana marchewka z groszkiem,
Woda z sokiem malinowym
Podwieczorek- ciasto marchewkowe, herbata żurawinowa
Śniadanie- bułka razowa z ziarnami z masłem, szynka, kiszony ogórek
Kawa zbożowa.
Obiad- zupa-krupnik z mięsem i kaszą jęczmienną,, II danie ziemniaki z koperkiem, kotlety z fasoli, gotowana marchewka z groszkiem,
Woda z sokiem malinowym
Podwieczorek- ciasto marchewkowe, herbata żurawinowa
Piątek
Śniadanie- jajecznica na maśle, bułka grahamka z masłem i szczypiorkiem
herbata ziołowa – melisa lub rumiankowa
Obiad- zupa – pomidorowa z makaronem, II danie: ziemniaki, filet ryby w sosie koperkowym , surówka z kiszonej kapusty,
kompot śliwkowy
Podwieczorek- ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem, herbata z owoców leśnych.
Śniadanie- jajecznica na maśle, bułka grahamka z masłem i szczypiorkiem
herbata ziołowa – melisa lub rumiankowa
Obiad- zupa – pomidorowa z makaronem, II danie: ziemniaki, filet ryby w sosie koperkowym , surówka z kiszonej kapusty,
kompot śliwkowy
Podwieczorek- ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem, herbata z owoców leśnych.
Grupa Misie - Przykład 1
Poniedziałek
Śniadanie
|
Kaszka
mleczno-ryżowa z owocami leśnymi, herbatka owocowa.
|
Obiad I danie
|
Zupa
pomidorowa z kluseczkami.
|
Obiad II danie
|
Gotowany
schabik, fasolka szparagowa gotowana, kasza perłowa (zmiksowane), kompot
owocowy.
|
Podwieczorek I
|
Mus
owocowy bananowo – brzoskwiniowy, herbatniki, herbatka koperkowa.
|
Wtorek
Śniadanie
|
Kaszka
mleczno-ryżowa wieloowocowa, herbatka owocowa .
|
Obiad I danie
|
Zupa
brokułowa z ziemniakami (z wywarem mięsnym).
|
Obiad IIdanie
|
Potrawka z
kurczaka, kalafior, ziemniaki (zmiksowane), kompot owocowy.
|
Podwieczorek I
|
Kisiel
malinowy, banan, jabłko, biszkopty, galaretka do picia.
|
Środa
Śniadanie
|
Kaszka mleczno-ryżowa
bananowa, herbatka owocowa.
|
Obiad I danie
|
Rosołek z
makaronem (niteczki z wywarem mięsnym).
|
Obiad II danie
|
Kotleciki
wieprzowe , ziemniaki, brokuł (zmiksowane), kompot truskawkowy.
|
Podwieczorek I
|
Koktajl
bananowo - brzoskwiniowy,chrupki kukurydziane, herbatka rumiankowa.
|
Czwartek
Śniadanie
|
Kaszka
mleczno-ryżowa wieloowocowa, herbatka owocowa .
|
Obiad I danie
|
Rosołek z
kasza kukurydzianą (z wywarem mięsnym).
|
Obiad II danie
|
Mięso
wieprzowe, ziemniaczki, marchewka, sos pomidorowy (zmiksowane), kompot
owocowy.
|
Podwieczorek I
|
Mus z
gruszki, jabłka i herbatników, herbatka rumiankowa.
|
Piątek
Śniadanie
|
Kaszka
mleczna malinowa, herbatka owocowa.
|
Obiad I danie
|
Zupa
kalafiorowa (z wywarem mięsnym).
|
Obiad II danie
|
Mięsko
drobiowe, kalafior, mini marchewka, ryż jaśminowy (zmiksowane), kompot
owocowy.
|
Podwieczorek I
|
Banan z
twarożkiem, jabłko, herbatka malinowa.
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz